Ons Team

Ons Team

Advocaat & curator

Bavo König

Bavo heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ondernemings- en faillissementsrecht. Daardoor kan hij in korte tijd situaties goed analyseren. Om vervolgens snel een duidelijk plan van aanpak te maken, waarbij zijn strategische, onderhandelings- en creatieve vaardigheden goed van pas komen.

Ook als curator werkt Bavo al meer dan 20 jaar in grote en kleine faillissementen. Van retail tot zorg, van maakindustrie tot reclamebureaus. Vanwege die schat aan ervaring heeft Bavo niet alleen (aansprakelijk gestelde) bestuurders goed kunnen helpen, maar ook financiers, leveranciers of andere partijen, die te maken hebben gehad met bijvoorbeeld een failliete contractspartij of een pauliana claim van een curator.

Omdat Bavo ook in zijn element is als hij op hoog niveau ‘juridische puzzels’ mag oplossen, draait hij zijn hand niet om voor het voeren van (internationale) (incasso)procedures. Of voor het opstellen van (internationale) contracten.

En voor alles geldt: als Bavo eenmaal zijn tanden ergens inzet, laat hij niet los voordat hij er echt alles aan gedaan heeft om zijn doel te bereiken.

Advocaat & curator

Maarten Wevers

Maarten heeft veel ervaring als curator in faillissementen of als bewindvoerder in surseances van betaling. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in de WHOA en treedt hij op als herstructureringsdeskundige. Maarten is dus een specialist op het gebied van het geven van advies aan bedrijven die in financiële problemen verkeren. Hij begeleidt deze partijen bij hun herstel met als doel om de onderneming weer financieel gezond en toekomstbestendig te maken.

Ook als je te maken krijgt met bedrijven in financiële moeilijkheden, kan Maarten je ondersteunen. Hij weet precies hoe je om kan gaan met wanbetalers, curatoren of met partijen die in een WHOA-traject zitten. Ook als je vanuit een faillissement wilt doorstarten of te maken krijgt met discussies over pauliana en/of bestuurdersaansprakelijkheid is hij de aangewezen persoon.

Vanwege deze achtergronden weet Maarten ook alles over financieringen en zekerheden, of de uitwinning daarvan. En heb je een contract nodig, of heb je vragen over de naleving en beëindiging daarvan, dan ook ben je bij hem ook aan het juiste adres.

Maarten ziet zichzelf niet alleen als advocaat maar juist óók als sparringpartner en klankbord. Het geeft hem veel voldoening om voor zijn cliënten het best mogelijke resultaat te bereiken. Bij voorkeur buiten rechte maar als dit niet mogelijk is, dient de best mogelijke oplossing in rechte afgedwongen te worden. Maarten is analytisch sterk, pragmatisch, gedreven en resultaatgericht.

Advocaat

Martin Kauffmann

Martin kan je het beste typeren als een creatieve, juridische denktank. Hij heeft een brede kijk op het recht en benadert een juridisch probleem vanuit meerdere invalshoeken. Op die manier komt hij tot de beste oplossing. Martin heeft niet alleen oog voor 'het juridische'. Ook alles wat er nog meer gebeurt, heeft zijn aandacht. Een juridisch geschil maakt namelijk veel emotie los bij iedereen die erbij betrokkenen is. En juist dan kan Martin veel rust geven. Het vinden van die ene oplossing geeft Martin veel voldoening in zijn werk.

Sinds 2020 is Martin werkzaam als advocaat. Hij richt zich voornamelijk op het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en faillissementsrecht. Martin heeft inmiddels ook de nodige ervaring met het voeren van procedures, ook in hoger beroep. Daarnaast is hij ook betrokken bij dossiers met een internationaal karakter. Zo incasseert hij regelmatig vorderingen van buitenlandse cliënten op een Nederlandse wederpartij. Of omgekeerd: hij zorgt er dan voor dat jouw vordering in het buitenland voldaan wordt.

Net als zijn collega’s, houdt Martin van ‘normaal Nederlands’. Zijn adviezen zijn daarom duidelijk en goed leesbaar. Met een plan van aanpak, zodat je weet met welke kansen en risico’s je rekening moet houden. Precies daarom sparren cliënten ook graag met Martin.

Faillissementsmedewerkster/secretaresse

Miriam Voogd

Miriam heeft al meer dan 35 jaar ervaring als 'ondersteuner' bij zowel bedrijven als advocatenkantoren. De laatste vijftien jaar is ze werkzaam in de advocatuur als secretaresse en als faillissementsmedewerkster. Ze ondersteunt dan, ook zelfstandig, de curatoren bij hun werkzaamheden. Miriam is graag de spin in het web en houdt ervan als alle stukjes op z’n plaats vallen.

Al onze advocaten zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten, gevestigd aan de Prinses Beatrixlaan 5 te (2595 AK) Den Haag. In het rechtsgebieden register van de Nederlandse Orde van Advocaten staat Bavo König geregistreerd met de rechtsgebieden insolventierecht en ondernemingsrecht en Maarten Wevers met het rechtsgebied insolventierecht. Op grond van deze registraties zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Ten behoeve van onze beroepsaansprakelijkheid hebben wij een verzekering afgesloten bij Turien & Co Assuradeuren B.V. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar biedt dekking tot € 2.500.000 per aanspraak met een maximum van € 5.000.000 per verzekeringsjaar.

Kwaliteit begint met KWA (König Wevers Advocaten)